Hišni naslov : Veluščkova ulica 4, 6310 Izola
Email: lgs@lgs.si

BLOG

DRŽAVNO PRVENSTVO V REŠEVANJU IZ VODE 2023

Veselje in pričakovanje narašča, saj se bliža vrhunski dogodek, ki bo združil reševalce iz vode in druge ljubitelje vodnih izzvov iz celotne države in širše regije.

Odprto  Državno prvenstvo LifeSaver 2023 bo potekalo 23. septembra na olimpijskem  bazenu v  Žusterni in na novi plaži v Kopru, kjer se bodo tekmovalci pomerili v bazenskih, morskih in disciplinah na pesku.

Če ste ljubitelji vode in adrenalina,

ZA TEKMOVALCE:

Ste pripravljeni na ultimativni izziv? Če ste ljubitelji vode, reševalci iz vode, odločni in uspešni v reševanju, je to prava priložnost, da pokažete svoje spretnosti in strast do reševanja. Tekmovanje bo potekalo v več disciplinah, vključno s hitrim plavanjem, vleko z vrvjo, simulacijo prve pomoči in mnogimi drugimi. Pridružite se nam v boju za naziv državnega prvaka LifeSaver 2023 in pokažite svojo odličnost!

PRIJAVE: http://www.slolifeguard.com/prijavnica-ls21

ZA GLEDALCE:

Vabljeni, da se pridružite in navijate za svojega favorita! Doživeli boste napeto vzdušje, ko se bodo tekmovalci spopadli z vodnimi izzivi, kjer bodo hitrost, spretnost in taktika odločilnega pomena. Bodite priča vrhunskim dosežkom reševalcev in spoznajte svet varnosti na vodi ter pomen prve pomoči.

DOGODEK: Odprto Državno prvenstvo- LifeSaver 2023

DATUM: 23. september 2023 ob 9.00

LOKACIJA: Bazen  Žusterna, Velika plaža Koper, odbojka na mivki Koper

 Skupaj bomo ustvarili nepozaben dan, poln strasti, učenja, izmenjave izkušenj ter prepleten z adrenalinom.

 Pridružite se nam na državnem prvenstvu LifeSaver 2023 in bodite del dogodka, ki bo navdušil in povezal ljubitelje vode ter varnosti na njej.

Veselimo se vaše udeležbe!

S spoštovanjem, Ekipa Odprtega Državnega prvenstva LifeSaver 2023

SODOBNI NAČIN REŠEVANJA - HOVER RESCUE

Priča smo razvoju in implementaciji sodobne tehnologije na področju reševanja iz vode, katera do sedaj še ni bila uporabljena na območju Slovenije. Gre se za pripomoček HOVER kateri pripomore pri varnejšemu in hitrejšemu načinu reševanja iz vode. 

Kaj pravzaprav to pomeni?

Pripomoček je učinkovit v vseh vremenskih pogojih, zaradi močnih motorjev kateri ga poganjajo zlahka premaguje valove in vodne tokove, kateri bi lahko ogrožali življenje reševalca iz vode pri posredovanju. Varnost reševalca je ključna za reševanje življenja utapljajočega. 

Hitrost katero razvija pripomoček od 4-6 m/s nam zagotavlja čas, kateri je bistven pri ohranjanju življenja utopljenca. Če temu dodamo, da je z Hoverjem sedaj posredovanje mogoče na razdalji do 800m, nam je zagotovo jasno, da imamo pripomoček kateri je presegel meje dosedanjega načina reševanja iz vode.

Pri testiranju katerega smo izvedli da bi se prepričali v njegovo učinkovitost, se je Hover moral pomeriti z našimi reševalci iz vode kateri so za posredovanje uporabili dosedanje metode in pripomočke za reševanje iz vode. Reševalec “ena” je uporabil rešavalno tubo, reševalec “dva” pa reševalno desko.  Izvedli smo dve vaji posredovanja na razdalji od 100m, do onemoglega ter nezavestnega utopljenca. Rezultati so bili več kot v korist Hoverja. 

Naš zaključek je, da je Hover idealen za uporabo na območjih kopalnih voda, kjer se ljudje radi kopajo, zakonsko pa varnost ni urejena, saj je kopanje možno le na lastno odgovornost. Prikaz vaje se lahko ogleda v kratkem predstavitvenem video katerega smo za ta namen tudi posneli. 

https://www.instagram.com/reel/CknjgM-oiOB/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA REŠEVALCE IZ VODE 2021

IMG_0419
IMG_0420
IMG_0421
IMG_0422
LifeSaver 2021 – 25.september

V organizaciji Zveze Reševalcev iz vode Slovenije se je 25. septembra odvilo odprto državno prvenstvo v reševanju iz vode ”LifeSaver 2021”, katerega smo se udeležili tudi mi.

Tekmovanje je zajemalo 5 disciplin in sicer: plavanje na 200m, manikin carry 50m, 50m pod vodo s plavutkami, štafeta 4x50m plavanje 200m z oviro ter beach flags.

  1.  

Naša ekipa je bila sestavljena iz 10 tekmovalcev. 

  1. Krumpak Roy
  2. Krumpak Enei
  3. Krumpak Žiga
  4. Vukotić Milan
  5. Radovanović Miloš
  6. Kordić Vladimir
  7. Sajko Stefan
  8. Kerin Rok
  9. Hasanbegović Miloš
  10. Nikolovski Nikola

Med naštetimi tekmovalci, bi izpostavili Eneia Krumpaka kot absolutnega zmagovalca tekmovanja, na 2.mestu mu sledi brat dvojček Roy Krumpak ter na 3.mestu Sajko Stefan.

Posebne pohvale in velika zahvala gredo organizaciji Zveze reševalcev iz vode Slovenije, saj so poskrbeli za tekmovalno vzdušje in seveda prijetno druženje ter pogostitev ob končanem tekmovanju. Veselimo se prihodnjih dogodkov in tekmovanj, ob katerih bomo lahko ustvarjali nove spomine in še boljše športne rezultate.

" The Nutrition - Koper ” priskočil na pomoč našim reševalcem iz vode

Poletna sezona je znana po tem, da jo spremljajo sončni in vroči dnevi, tudi letošnja poletna sezona 2020 ni bila izjema. Take dneve večina ljudi izkoristi za preživetje odzunaj na zraku, ob morju ali bazenu, za rekreativno sprostitev, vendar neposredno pod sončnimi žarki. 

Zaradi izpostavitve vročini je potrebna zadostna količina oskrbe našega organizma s tekočino (vodo). Voda velja za vir življenja, saj je osnovna in najpomembnejša tekočina, ki predstavlja 60-70% telesne teže posameznika. Zaradi zunanjih dejavnikov, zlasti visokih temperatur v poletnih mesecih in s procesom potenja, smo podvrženi dehidraciji, kar povzroči primanjkljaj vode v organizmu. V takih primerih moramo nadomestiti izgubljene elektrolite z izotoničnimi tekočinami in raznimi rehidracijskimi praški. 

Problema se zaveda tudi podjetje The Nutrition, ki je velikodušno podarilo svoje napitke z bogato vsebino vitaminov, mineralov in elektrolitov, reševalcem iz vode, da se z njimi okrepijo in osvežijo svoje telo. Tako so nadaljnjo kakovostno in profesionalno opravljali svoje delo, skrbeli za vašo varnost ter ohranjali sproščeno vzdušje na kopališčih.

Izvajanje tečajev v Sloveniji in tujini.

Tečaj je en izmed ključnih pogojev za pridobitev licence za reševalca iz vode. Izvedba tečaja je možna čez celo leto in se ga opravi enkrat. 

V kolikor so za delo v Sloveniji zainteresirani tujci je možna izvedba tečaja tudi v njihovi državi. 

Vsakoletno izvedemo tečaj v Srbiji – Beograd / Že 3. leto zapored smo izvedli tečaj v Srbiji – Beograd. Tamkajšnji organizatorji nas vsako leto skrbno sprejmejo in poskrbijo za prijetno ter strokovno vzdušje. Tečaj traja 10 dni, sestavlja ga obsežen teoretični in praktični del, vendar kljub njegovi intenzivnosti ostane dovolj časa za zabavo in spoznavanje. Na tečaju se naučimo nekaj novega, razširimo in obogatimo svoje znanje, poleg tega pa ustvarjamo nova poznanstva in prijateljstva, ki nam ostanejo večno.